Sven Reichmann finns inte längre bland oss

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig version

Sven reichmannMåndagen den 26 mars lämnade bibelläraren och vännen Sven Reichmann detta jordeliv för en sällare tillvaro. Detta efter en tids sjukdom.

Vi är många som känner att det nu blir ett stort tomrum efter Sven i Sveriges arma kristenhet. Men vi känner samtidigt en stor tacksamhet till Gud över vad Sven både fick ge ut under sitt liv och nu även lämnat efter sig vad gäller bibelundervisning i otaliga böcker och i mängder av inspelningar.

För oss två har Svens undervisning haft en avgörande betydelse för vår tros mognad och stabilitet. Inte minst hjälpte Sven oss att bättre förstå friheten i Kristus, barnaskapet, försoningen och frälsningens djupa innebörd. För att inte tala om det judiska folkets roll i Guds pågående frälsningshistoria! Många av våra vänner kan instämma i liknande erfarenheter.

Vi är också tacksamma till Sven och hans hustru Marianne för alla de gånger de medverkade på de temadagar vi anordnat. De blev genom detta goda vänner. I detta nu går våra tankar till Marianne som nu får leva utan sin älskade Sven.

Vi lyssnade nyligen på inspelningar från en ”minibibelskola” som Sven höll för några år sedan – i Mölndal tror jag det var. ”Ondskans problem” heter serien som tar avstamp i det s.k. teodicéproblemet. Vi vill passa på att ge dig som läser detta en länk till denna inspelning (i 24 delar) eftersom vi dels tycker att undervisningen är så otroligt bra, och dels för att den utgör en slags summering av mycket av den unika undervisning som Sven genom Guds nåd fick förmedla till oss. Här hittar du mp3-filerna:

http://media.bibelfokus.se/audio/sven_reichmann/Ondskans_problem/

Tack Gud för vad du gav oss genom Sven Reichmann!

/Lennart och Anita Jareteg

 

Svenska