Translate page

Lyssna till uppläsning av Nya Testamentet (SFB 98)

Läsningen sker från Svenska Folkbibelns översättning från 1998

Information och tips finns nedanför mediaspelaren

Spelaren laddas...

Denna mediaspelare fungerar i både äldre och nyare webbläsare, i läsplattor (typ iPad) samt i "smarta mobiltelefoner" (typ iPhone). I smarta mobiler öppnas ett nytt anpassat fönster när du klickar fram denna sida. Javascript måste vara tillåtet i din webbläsare. Har du en äldre webbläsare behöver du även installera Flash för att mediaspelaren skall fungera.

Instruktioner för dator
För att i datorn bläddra bland alla inspelningar i listan (det är närmare 100 st) drar du med musen upp och ner i det lodräta smala ljusblå reglaget till höger i spelaren, eller så klickar du under eller ovanför samma ljusblå reglage. I en iPad, iPhone och liknande manicker skrollar du med fingrarna.

Du väljer inspelning och startar den samma genom att klicka var som helst på raden för inspelningen. I den ljusgrå kontrollraden nederst i spelaren kan du pausa och starta om uppspelningen (knappen till vänster). Volym reglerar du genom att klicka i den rektangulära rutan till höger i kontrollraden. Ju fler ljusblå rutor du klickar fram, ju högre volym får du.

Instruktioner för iPad etc
I en iPad, iPhone och liknande manicker bläddrar du genom att dra fingrarna upp och ner på inspelningarna.

Du väljer inspelning och startar den samma genom att klicka var som helst på raden för inspelningen. När du startat uppspelningen kan du klicka på pausknappen i den nedersta svarta fältet för att få upp en mediaspelare.

Ladda hem inspelningar
Via mediaspelaren ovan går det inte att ladda hem inspelningar. I BibelFokus finns istället en särskild sida där du kan ladda hem inspelningarna. Du hittar den här.

Dessutom finns Svenska Folkbibelns GT och NT att lyssna till kapitel för kapitel och/eller ladda hem via dessa länkar:
Lyssna till/ladda hem GT
Lyssna till/ladda hem NT

Svenska