Translate page

Några intervjuer med intressanta (?) personer

ÖraHär hittar du några intervjuer från Lennarts radioprogram inom närradion som kanske kan vara intressanta. Intervjuerna är klippta och innehåller varken musik eller på- och avannonsering. Inspelningarna är i mp3-format. Klicka på den blå rubriken för att lyssna. Högerklicka för att ladda hem filen.

 


Från ateism och tillbaka till ungdomens tro på Jesus

• Intervju med docent Sören Sigvardsson
I den här intervjun får du höra Sörens intressanta livsberättelse. Efter en uppväxt inom pingströrelsen i norra Sverige, och med planer på att bli evangelist, började Sören tvivla på Guds existens. Det gick så långt att han tappade tron helt och blev ateist. Energin la han istället på en karriär som forskare där hans forskning om alkoholberoende har fått mycket uppmärksamhet. Men efter många år ingrep Gud på ett mycket märkligt sätt i Sörens liv, vilket gjorde att han fick sin tro tillbaka. Ett redskap i detta var en ateist, som blev något av Sörens själasörjare. Ett annat redskap var två äldre damer som fick frambära profetiska budskap till Sören, mitt i en långfredagsgudstjänst.

I dag arbetar Sören främst med att hjälpa utslagna människor på den ryska landsbyggden i Karelen. Du får även höra en del om Sörens intressanta forskning. Är du intresserad av att höra hur Gud söker upp dom förlorade fåren och hur en prestationslös tro kan te sig, DÅ skall du höra på den här intervjun.

Längd: 44 min
Storlek: 15 Mb
Format: mp3, mono
Sändes: 2007-02-09 i Alingsås


Darwin och Bibeln - om Darwinismen i relation till Bibel

• Intervju med Vesa Annala
En intervju med Vesa Annala, teolog, pastor, författare och föredragshållare. Vesa är mycket kunnig inom områden som Biblisk arkeologi, evolution kontra skapelsetro. Intervjun handlar bl.a. om Charles Darwin, Darwins teser i relation till Bibelns texter och till vetenskapliga fakta, samt evolutionslärans pågående kollaps.

Längd: 46 min
Storlek: 15,8 Mb
Format: mp3, mono
Sändes: 2005-05-27 i Alingsås


Från ett liv i USA:s fängelser till Göteborgs gator som gatupredikant och evangelist

• "From Crime to Christ" - Intervju med Hulan Danner
Hulan levde tidigare ett liv som kriminell i USA. I fängelset fick han möta Jesus. Detta förändrade hans liv fullständigt. I dag är Hulan gatupredikant bl.a. i Göteborg. Hör hans livsberättelse i denna intervju. Hulans berättelse "From Crime to Christ" finns också i bokformat. Du kan läsa/hämta hem den i PDF-format via denna länk (höger klicka på länken för att ladda hem filen).

Längd: 40 min
Storlek: 13,6 Mb
Format: mp3, mono
Sändes: 2005-05-06 i Alingsås


 

Ej definierad