Ett bibliskt-kristet förhållningssätt till det nyandliga smörgåsbordet New Age

New Age - del 1: "Gestalten tar form"

Materialet härstammar från två radioprogram som jag sände i lokalradion i Alingsås 2007.

/Lennart


Innehåll
New age dyker upp överallt i samhället, men vad är det för något? Kan man som kristen blanda in lite från New ages smörgåsbord i sin vardagstro, eller finns det risker med det? Vad tycker Gud? Vad säger Bibeln?

I det här programmet går jag igenom vad New age är för något, vad det kommer ifrån, vad som finns under dess stora paraply och vad som är dess mål. Jag berättar om hur New age-profeter i början av 1900-talet hade direkta kopplingar till den tidens rasbiologi, hemliga ordnar, Adolf Hitler och nazismens övertagande i Tyskland. Du får veta att den innersta hemligheten inom New age är att man tillber Lucifer som Gud, och du får många bevis på det. Och du får i programmet lära känna taktiken inom New age för att få dig att slutligen acceptera Lucifer och Antikrist.

Detta program ger dig den otäcka bakgrunden till varför det är så farligt att nosa på sådant som akupunktur, astrologi, homeopati, healing, Feng Shui, meditation, Yoga m.m. Därför bör du lyssna till detta program före att du lyssnar på del 2.

Lyssna till del 1

Klicka på denna länk för att lyssna om du inte ser en spelare ovan eller högerklicka för att ladda hem ljudfilen (mp3).

Läs textversion av del 1


New Age - del 2: "Jakten efter framgång, hälsa och lycka"

Innehåll
I förra radioprogrammet berättade jag om vad New age är för något, dess teologi, historia och mål. I det här programmet visar jag på att sådant som akupunktur, astrologi, homeopati, meditation och Yoga, positivt tänkande och visualisering, Feng Shui m.m. utgör inkörsportar till dom ockulta läror som New age-profeterna vill att så många människor som möjligt skall bli invigda i. Jag visar också på att de hinduiska ledarna i Indien medvetet arbetar genom dessa former av "västerlandiserade" terapiformer för att snärja allt fler in i hinduism. Yoga- och meditationslärare i väst vet ofta inte själva om att de är utnyttjande av de krafter som verkar inom New Age och den aggressiva hinduismen. De är blinda ledare för blinda lärjungar. Du får också mycket information om vad som ligger bakom akupunktur, astrologi, homeopati, meditation och Yoga, positivt tänkande och visualisering, Feng Shui och vad detta härstammar från.

Lyssna till del 2

Klicka på denna länk för att lyssna om du inte ser en spelare ovan eller högerklicka för att ladda hem ljudfilen (mp3).

Läs textversion av del 2
Detta dokument innehåller en del ytterligare text jämfört med inspelningen.