Translate page

Reflektioner över året som gått och inför nya året 2023

Nyårsafton 2022

Året som gått var unikt!

Vad skall man säga om detta säregna år 2022? Det har ju varit helt utan jämförelse, helt unikt! Vilket kaos det har varit! En pandemi som rört om i hela samhället, som nu klingat ut men som fortfarande ligger och lurar på oss. Ett krig i vår närhet! Oro för ett eskalerande och mer utbrett krig! Sverige som lämnar alliansfriheten för att gå med i Nato! Kraftiga prisökningar på det mesta! Skyhöga bränslepriser! Astronomiska elpriser i jämförelse med vad de var för bara ett par år sedan! Dalande priser på villor och lägenheter. Högre räntor! Detta kaos har inte bara drabbat Sverige utan i stort sett hela världen. Egentligen är det väl bara de onådda naturfolken som inte känner av någon kris. Men å andra sidan har dessa folk inte fått höra talas om han som är Herre över ALLT: Jesus Kristus! Det kanske inte är så konstigt att många kristna undrar ifall den yttersta tiden har börjat nu, att "vedermödan" står för dörren. Men hur stämmer sådana tankar med Bibeln?

En världsledare är på ingång

När man läser Bibelns texter som handlar om den kommande världsledaren ”vilddjuret, Antikrist”, då kan man helt klart undra vad i hela världen det kan vara som får ALLA folk på jordens yta att slaviskt följa honom och dyrka honom som en gud. Så står det ju i Uppenbarelsebokens kapitel 13. Hur kan man bli så förlorad i sin urskiljning och sitt förstånd? Jag tror det är sådant som just kriser, kaos, krig, terrorism, ekonomiska krascher, pandemier, oroligheter av alla slag, som får människor att kasta sig i famnen på denna person. Detta för att han tydligen kommer med ”fred och trygghet”, vilket aposteln Paulus profeterar om i 1 Thess 5:3. En värld i kris och kaos blir som en röd matta för denna person. Folk kommer troligen att rösta fram honom enligt demokratins spelregler. Alla vill ha honom som ledare eftersom han har löfe med sig om att få ordning på torpet. Men sanna och vakna kristna kommer dock förstå vem han är och bidrar inte med sina röster, men de kommer att utgöra en mycket liten minoritet. Detta blir ändå inte första gången som mänsklligheten röstar fram en laglös, korrupt och ondsint ledare.

Betyder då detta att denne Antikrist står alldeles utanför dörren för att träda fram redan under 2023? Att vedermödan börjar nu? Nej, det tror jag absolut inte! Vi har inte sett röken av denna person ännu, och än så länge är splittringen för stor i världen för att folken samfällt skall ropa efter EN stark och gemensam ledare. Splittringen som kom vid Babels torn är fortfarande verksam. Men varje liten oroshärd i världen innebär i vår tid att ytterligare en tråd vävs in i den väv som slutligen blir den fullt färdiga röda matta som den sista Antikrist skall träda fram på, bildligt talat. Väven har definitivt påbörjats! Hur lång tid kan det ta tills mattan är färdig att rullas ut? Ett sådant skeende, en sådan förändring kan ske mycket snabbt, kanske bara på 5-10 år, men det kan så klart även dröja längre. Men allt sker ju så makalöst snabbt idag. Är vi redo för DEN omställningen? Håller vår tro för förföljelser den dag denna nya världsordning införs? Ja, håller vi oss nära vår Herre och Gud – via främst bibelläsning och bön – då är jag övertygad om att vi skall klara av det!

Jesus kommer

När vi ser detta ”vilddjur” träda fram (om vi är vakna vill säga), då är det inte många år kvar tills Jesus Kristus kommer tillbaka till jorden. Det kan handla om 7 år enligt en vanlig tolkning. Och han kommer precis på motsvarande sätt som han lämnade. Då skall ”ALLA knän böjas” – FÖR JESUS! Då börjar en helt ny tidsålder! Men hur blir då Jesu återkomst? Hur kommer vi att se denna händelse? Självklart kommer Jesus precis så som han sagt och som Bibeln informerar oss om. Jesus kommer alltså bara tillbaka vid ETT tillfälle och då fullt synlig för alla:

 Apg 1:11: ”Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen.”

Matt 24:27: ”Ty liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara.”

Matt 24:29-30: ”Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. Då skall Människosonens tecken synas på himlen

Den kommande Antikrists framträdande blir INTE på detta sätt. Kom ihåg det! Trots det lär det bli många som blir bedragna av honom och tror att han är gud och kristus. Man har alltså inte tagit Bibelns vägledning och varningar på allvar. Du blir inte vaken av att hänga på Nätet. Men du blir vaken av att läsa Bibeln och av att be om Guds vägledning i tolkningen av tidens tecken!

En parentes: Om du inte är kristen och/eller inte är bevandrad i Bibeln, då kanske du tycker att detta resonemang är nonsens och galenskaper. Men då skall du veta att Bibelns texter utgörs till ca. 28% av profetior. En majoritet av dessa profetior har redan gått i uppfyllelse, så varför skall vi då tvivla på att just de resterande profetiorna inte skulle pricka lika rätt? Fundera gärna på det.

Tidstecken

Bibeln ger oss ett antal tidstecken att hålla utkik efter när det gäller den yttersta tiden och tiden alldeles före Jesu återkomst. Jag tar inte fram dessa här, men vill du ta del av en sammanställning över sådana tidstecken så kan du göra det via denna sida: Tidstecken att vara vaksam på

Signalement på den som kommer först

Bibeln ger oss även ganska bra signalement på den kommande världsledaren, Antikrist. Jag tar inte heller fram detta här, men vill du ta del av vad Bibeln ger oss för signalement så kan du läsa om det i denna sida: Signalement på den kommande Antikrist

Hur blir då 2023?

Det har i vanlig ordning serverats en mängd falska analyser och profetior under året som gått. Därför vill jag inte syssla med siande om vad som ligger framför oss – utöver vad som är uppenbart och vad Bibeln ger oss. Det är så många andra som tar sig friheten att analysera, sia och profetera om vad som händer och vad som är på gång, att det bara skulle röra till det ytterligare om även jag gav mig in i den röran. Denna text tycker jag stämmer in på vår tid:

Jer 14:14: ”Men Herren sade till mig: Profeterna profeterar lögn i mitt namn. Jag har inte sänt dem eller givit dem någon befallning eller talat till dem. Falska syner, tomma spådomar, löst prat och sina egna hjärtans svek är vad de profeterar för er.”

Den tid som profeten Jesaja levde i liknar mycket vår tid. Folket hade då avfallit från Gud och hans Ord i en mycket stor omfattning. Det vimlade av alternativ religiositet, falska profeter, avfallna präster och avgudadyrkan i alla tänkbara former!

Men helt klart är det en orolig tid vi har framför oss. Många kommer att få det problematiskt med ekonomin. Många kommer att känna oro och fruktan. I detta bör vi kristna främst peka på Evangeliet vilket kan lätta många bördor och ge hopp om en ljus framtid!

Dessutom känner jag att alla kristna borde ägna lite mer tanke och kraft åt tacksamhet istället för att gnälla över det elände som utgör den större delen av vad alla mediekanaler serverar idag – inte minst s.k. ”alternativa media”. Visst har mycket i Sverige blivit dåligt och ibland även alarmerande dåligt, men jag tror ändå att Sverige fortfarande är ett av de allra bästa länderna man kan leva i. Vi borde därför vara betydligt mer tacksamma till vår Herre och Gud, gärna tacka honom dagligen för allt gott vi har! De flesta av oss har det ju så otroligt bra om vi jämför oss med majoriteten av jordens befolkning. Vi har fred! Vi har ett varmt och torrt ställe att bo i. Vi har en säng, vi har mat på bordet, rent vatten, avlopp som fungerar, osv, osv. Vi har stor en frihet! Detta är inga självklarheter för de flesta i världen.

Så även om jag inte vill avge löften (det skall man vara aktsam med) så vill i vart fall jag ägna mer tanke och tid åt tacksamhet till Gud. Jag tror det är en otroligt viktig och välgörande vitamin för en sund tro!

Så önskar jag dig som kom ända hit ner, ett av Herren vår Gud rikligt välsignat och Gott Nytt År!

/Lennart

 

Svenska