Translate page

Intressanta (?) länkar

Här hittar du lite länkar på det kristna temat som vi tycker är intressanta och matnyttiga, men som kanske inte är så kända – ännu.

Inspelad undervisning samt artiklar och böcker av och med Sven Reichmann
Webbplatsen uttrycket.se är en uppdaterad version av den webbplats som Sven själv underhöll. I den uppdaterade webbplatsen hittar du enkelt en mängd artiklar, böcker och inspelningar av och med Sven Reichmann. Nya uttrycket.se innehåller nu det mesta av allt tillgängligt material av Sven i digitalt format. Mer material kan tillkomma framöver.

Vägen genom Bibeln med Curt Westman
Detta är ett mycket omfattande och gediget bibelstudiematerial som går igenom Bibeln bok för bok. Materialet är producerat av Norea Radio och omfattar 1245 st halvtimme långa ljudinspelningar. Klicka på länken för att komma till sidan där dessa finns.

Föreningen Genesis
En förening för skapelsetroende i Sverige. Den mycket intressanta tidningen Genesis utkommer dessutom fyra ggr per år.

Läs och sök i Reformationsbibeln
Kika på Reformationsbibelns hemsida. Där kan du läsa en mängd dokument om översättningar och grundtexter. Där finns dessutom NT i en helt språkreviderad version av Karl XII:s Bibel som du kan hämta hem i elektroniskt format (pdf). Man har GT på gång, och 1 Mos går också att hämta. Gratis!

Läs och sök i Svenska Folkbibeln
Ett mycket bättre alternativ än Bibel 2000! Översättningen är mer rakt på sak och blandar inte in moderna liberalteologiska tolkningar i översättningen.

BibleHub
En enormt innehållsrik webbplats när det gäller bibelöversättningar, grundtexter, bibelkommentarer m.m.!

BibleGateway
Här kan du söka i Bibeln på 35 olika språk och olika översättningar.

Lighthouse Trails (på engelska)
En fristående organisation som mycket seriöst och kunnigt vakar över den sanna tron samt varnar för olika villfarelser inom kristenheten. Se framförallt deras "research site".


 

Ej definierad