Richard Dawkins drar till med utomjordingar! Nu med svensk text i videoklippet.

Richard DawkinsSkrivet av Lennart - 5 maj, 2022 - 13:15

Som du kanske känner till är evolutionsbiologen, professorn och författaren Richard Dawkins idag en av de mest respekterade männen bland evolutionstroende och ateister. Dawkins kämpar frenetiskt med att bortförklara Gud och förlöjliga både kristna och kristen tro, även all annan religion så klart. Men den kristna tron tycks vara särskilt förhatlig.

Självklart smutskastar Dawkins även det som kallas för Intelligent Design (förkortas "ID"), detta eftersom många som tror på ID räknar med något slags gudomligt ingripande i tillblivandet av universum och Livet. Wikipedia beskriver ID så här:

”Intelligent design är uppfattningen att livet på Jorden är alltför komplext för att ha kunnat uppstå och utvecklas uteslutande genom slumpmässiga variationer och naturligt urval som biologins evolutionsteori menar…. Det vetenskapliga samfundet avfärdar enhälligt ID som pseudovetenskap. Kritikerna hävdar att ID är ett försök att uttrycka religiösa dogmer i en vetenskaplig form, för att tvinga skolor och universitet att undervisa i kreationism.”

Nu är det inte så att de som bekänner sig till ID med automatik tror på en gud eller gudomlig kraft. En del tror istället att intelligenta varelser från andra delar av universum varit involverade då livet på jorden startade. Det finns säkert andra varianter på vad just ordet ”Intelligent” egentligen syftar på när somiga talar om ID.

Hur som helst, det finns en mycket sevärd amerikansk film som heter Expelled (utkastad). Filmen berättar om hur svårt många ID-troende forskare och vetenskapsmän har det i USA (och helt klart även i andra länder). Många har blivit avskedade från sina tjänster som lärare och forskare då deras ID-övertygelse kommit i dagen. Filmen är främst uppbyggd kring intervjuer som utförs av en amerikansk kändis vid namn Ben Stein. En hel del klurigt och underhållande resonemang från Ben Stein får man också lyssna till. Jag rekommenderar verkligen att du ser hela filmen, om du kan få tag i den.

Ben SteinMen det som är riktigt häpnadsväckande och intressant i filmen Expelled, är när Ben Stein fram mot filmens avslutning frågar ut evolutionsbiologen Richard Dawkins. Här pressar Ben Stien skickligt Dawkins med ett antal smarta och närgående frågor. När Dawkins pressas på att förklara hur livet verkligen startade på jorden, så drar han till med att det finns en möjlighet att det planterats här av högt teknologiskt stående utomjordingar! Detta är med andra ord ett ID-argument! Alltså något som Dawkins efterföljare brukar förkasta som dumheter. Jag har nu satt svensk text till ett videoklipp som innehåller detta häpnadsväckande uttalande av professor Dawkins. Men i klippet finns ytterligare intressanta saker att ta del av. Klippet kan du se nedan.

Att tro på Gud är fullständigt otänkbart för den store evolutionsbiologen Richard Dawkins, men att tro på superintelligenta utomjordingar som kommit hit och planterat allt liv, det är alltså mycket rimligare och klokare – enligt ateisternas och evolutionisternas upphöjde professor. Här är det alltså inte frågan om vetenskap längre, utan om en tro på lösan sand, pseudovetenskap! Och varför är då den kristna tron så enormt förhatlig för Dawkins? För att den kanske är sann? Eller för att man inte vill underordna sig Gud?

När vi ställer frågor om livets uppkomst, så flyttar den tyngste av alla evolutionsbiologer i världen ut problemet (svaret) i det okända universum. Här ser vi alltså bevis för att evolutionen ännu inte är bevisad, så skäms inte för din tro på en Skapare!

 

Lennarts<br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg