Profetklockan rusade under 2011!

Skrivet av Lennart - 2 januari, 2012 - 20:08

När vi nu avslutat 2011, så är en del saker säkra i denna tid av osäkerhet. De flesta läsare kommer att hålla med om att yttersta tidens klocka rusar. 2011 började med våld när en sinnesrubbad beväpnad man sköt och dödade eller sårade många människor i Arizona. Ett av offren var en amerikanska kongressledamot. När nu 2011 avslutats, råder kaos och våld över hela världen. Vi återupplever 1960-talet när nu arga unga människor kräver att världens regeringar skall böja sig för deras anti-kapitalistiska idéer. Våld och instabilitet finns dock överallt, och särskilt i det instabila Mellanöstern.

Så vad mer ser vi? Världen är full av krig och rykten om krig. Våra kyrkor är inte längre sunda. Sann kristendom är under attack från alla håll, och kristna håller på att marginaliseras som intoleranta fanatiker. På avlägsna platser avrättas kristna i Allahs namn. Naturen verkar utom kontroll när vi ser enorma naturkatastrofer överallt. Girighet och korruption är motorerna som driver det mesta. Israel och Jerusalem ges skulden för de flesta av världens problem. Tillåt mig att utveckla detta något:

Krig är under uppsegling i Mellanöstern. Muslimska nationer är fast beslutna att tvinga fram en uppgörelse om Israels framtid, konstaterar Frank Gafney som var Ronald Reagans biträdande försvarsminister. Han varnar för ett ”omvälvande regionalt krig och det kommer att handla om staten Israels framtida existens. Det kan involvera alla Israels grannar, eftersom de vill driva judarna i havet. Det kan innefatta användning av kärnvapen."

Så mycket för det godartade syftet med den "arabiska våren". Begrunda Egypten. Enligt Hosni Mubarak var Egypten garantin för regional stabilitet. Nu, tack vare det muslimska brödraskapet, utgår instabilitet för alla andra Mellanösterns länder från det navet. Ett enat försök att förinta Israel är under uppsegling.

Amerika hjälper till i den strävan tack vare att Obamas angrepp på Israel fortsätter. Utrikesminister Clinton varnar för att alla amerikanska åtgärder för att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad måste undvikas. Det kan äventyra fredsprocessen, trots att processen är ett skämt.

Lägg till denna körsång ett modigt och allt starkare Kina, Ryssland är återigen under absolut kontroll av Vladimir Putin, ett Mexiko som faller rakt in i inbördeskrig med narkotikahandlare och deras allierade ”Hizbollah” vid vår södra gräns, och du får en värld som är proppfylld med fara för USA. Är det inte uppenbart att vi är mitt i Bibelns förutsägelser om "svåra tider" (2 Tim 3:1)? Visst, tiderna har alltid varit svåra, men det är sammanstrålningen av händelser som är så spännande just nu.

Rörelsen "Ockupera Wall Street" skall man inte blunda för. Det räcker med att säga att den representerar den laglöshet och de utsvävningar som präglar vår tid. Avfärda inte den som en dum cirkus med otvättade studenter eller fossiliserade 1960-tals nostalgiker som inte ens kan formulera en grundläggande plattform. Om de fick styra, skulle vi ha den perfekta vänster-agendan med marxism, socialism, och ”en-värld-ism”. Det krävs en supermänniska för att blanda dessa element och få det att fungera. Hans namn är Antikrist, och han väntar i kulisserna.

I slutet av oktober efterlyste Vatikanen en radikal reformering av världens finansiella system, inklusive skapandet av en global politisk myndighet för att hantera ekonomin. Läs det igen. Vatikanen har uppmanat till ekonomiska och politiska system för en enad värld! Otaliga miljoner katoliker har nu fått veta att deras ledarskap accepterar en global regering. Sex miljarder invånare på jorden måste övertygas, men med rekordstora globala och individuella skulder, kommer denna process sannolikt att vara en enkel match!

Många scenarier är fortfarande tänkbara. Politiken från den man [Obama] som valdes med bred majoritet för bara tre år sedan, verkar vara utformad för att konfiskera de flesta amerikaners rikedomar och få ett slut på USA:s supermaktstatus genom att eliminera det lilla värde vår valuta fortfarande har. Fler och fler experter råder oss att vara förberedda på en hyperinflation som garanterat kommer att komma när resten av världen bestämmer sig för att sluta låna oss de pengar vi behöver för att finansiera vårt underskott. Redan 70% av det kommer ur tomma luften, tack vare Federal Reserve’s ”artighet” [som trycker nya sedlar].

Amerika kommer inte att försvinna, men ett försvagat Amerika är nödvändigt innan någon kan föra den ”globalistiska fotbollen” in i målområdet. En-värld-folket vet detta och världens pöbeluppviglare som fördömer kapitalismen vet detta. Som vi brukar säga här: "Allt håller på att falla på plats." Måndagen den 26 december sa en framstående talkshow-värd med ivrig stämma: "Vi behöver en världsledande nu!" Han hade nog ingen aning om vad han sa eller vad konsekvenserna är. Jag noterade att han inte sa att vi behöver en amerikansk ledare. Vi behöver en global ”herr fixa-det”. En annan värd kallar en sådan man för en "spooky dude" [en kuslig snubbe]. Han har ingen aning heller. Endast Bibeln hjälper oss att förstå dessa mysterier men en hel del kyrkor anser idag att Bibeln är obekväm. Antikrist kommer att vara både: En "man-med-en-plan" och en riktig "spooky dude."

Kanske är den globala skulden en av de tydligaste profetia-relaterade händelserna under 2011. Vi är ett år äldre och djupare i skuld! Hela världen står i skuld - inte bara Amerika! Jag skulle kunna ge dig statistik, men dina ögon skulle tåras över den. Oroa dig inte. "Spooky dude" kommer att lösa det!

Den tidiga kyrkan längtade efter Jesu återkomst och därför hälsade man varandra med ordet "Maranata!" Föreställ dig hur enkel deras livsstil var. De visste ingenting om det skrällande ljudet från betongravinerna runt om i världen – storstäder som pulserar av våld och kaos. Ändå tröstade detta enkla ord dem eftersom det utlovade en bättre värld en dag.

När vi ser 2011 lämna oss, så tänk på att en bättre värld väntar också dig! Men den är inte av denna världen. Det handlar om en annan dimension, en annan plats, en annan gång. Men den kan vara här i ett ögonblick! Hjärtats rop från miljoner under 2011, och ännu fler under 2012, är detta underbara ord: ”Maranata”. Kom, Herre Jesus! Jag säger det om och om igen. Vissa kommer att tröttna på det men jag kommer inte sluta. Det är ett ord som ger hopp när världen faller samman!

Maranata, Maranata! Fortsätt att titta upp. Med ett evighetsperspektiv kommer rubrikerna inte att störa dig så mycket och du kan istället fokusera på att sprida evangeliet medan det fortfarande finns tid. Och hitta en församling som tror det samma!

Luk 21:28: ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning."

Jan Markell, översättning av Lennart J

Lennarts<br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg