Boken "Allt är inte Gud som glimmar" av Sven Reichmann i nytryckt upplaga

BokomslagBoken Allt är inte Gud som glimmar finns nu återigen att få i bokform. Boken är i A5-format och omfattar 85 sidor.

Detta är en bok skriven av en av – vad vi tycker – Sveriges absolut främsta bibellärare, Sven Reichmann. Sven behandlar mycket insiktsfullt Trosrörelsens lära, den s.k. "trosförkunnelsen" eller "framgångsteologin" vilken är grundbulten i församlingar som Livets ord i Uppsala och Arken i Stockholm. Han går igenom dess historia, problem, risker, frukt, dess förkunnare och teologer. Boken är lika aktuell idag som tidigare eftersom trosförkunnelsen lever vidare och sprids in i fler och fler församlingar och samfund. Ibland har förkunnelsen gått i ett slags undervattensläge, men rätt som det är dyker den upp i lite förnyad skepnad där grundstenarna ändå är de samma och har samma ursprung. Dock är det så att olika delar av trosförkunnelsen framhävs olika mycket inom de olika rörelserna. Boken ger en välbehövlig insikt för att kunna utöva urskiljning och navigera rätt i dagens förrädiska andliga landskap. Boken finns även att ladda hem/läsa i PDF-format via länk längre ner i sidan.

Beställ ett gratis exemplar (om du bor i Sverige)
Du kan beställa ETT gratis exemplar via instruktionerna nedan.

• Skaffa ett C5-kuvert (något större än A5-formatet).
• Sätt på tre st brevfrimärken på kuvertet.
• Skriv ditt namn och adress på kuvertet.
• Vik ihop kuvertet med frimärkena inåt och lägg det i ett annat kuvert.
• Posta detta till:

Anders Pihl
Bronsåldersvägen 9
31139 Falkenberg

Vi skickar ett ex av Svens bok i ditt bifogade kuvert inom någon/några dagar efter att vi fått din försändelse.
Om du bor utomlands blir ju portot betydligt dyrare, så då är det bättre att du läser boken online här i BibelFokus.

Önskar du fler exemplar av Svens bok?
Kontakta oss via kontaktformuläret i det fall du önskar fler böcker än ett exemplar.

Läs vidare om trosförkunnelsen i nutid

 • Via denna länk kan du läsa ett starkt vittnesbörd om vad Svens bok fick betyda för en ung man som hamnade i Trosrörelsens destruktiva lärosystem.
 • Via denna länk kan du läsa en text med rubriken "Den långsamma tillvänjningens strategi" där du får bli bekant med vilken strategi som ligger bakom trosförkunnelsens vida spridning.
 • Via denna länk kan du få veta hur Trosrörelsen hänger ihop med Toronto-väckelsen, Lakeland, New Wine mfl.
 • Via denna länk hittar du en bild över Trosrörelsens rötter, utveckling, påverkan och eventuella slutstation.

Allt är inte Gud som glimmar

TEXT PÅ BOKENS BAKSIDA (skrivet 1989):

"Inte minst under kyrkans första tid kom det många 'väckelser' som byggde på ett falskt budskap. I dag kan vi vara tacksamma över att de inte kom att prägla kyrkan mer än de gjorde. De togs emot med jubel men de stämde inte med evangeliet. Det fanns människor som prövade och fann att främmande tankar kommit in.

Nya evangelier är i regel 'bättre' än originalet. Entusiasmen är därför inget bra mått på budskapets äkthet. Under och tecken förekommer även utanför kyrkan och ger heller ingen säker ledning.

I den karismatiska väckelsens spår har vi nåtts av ett budskap som är mer än 50 år gammalt – trosförkunnelsen. Problemet är dock inte att det är för gammalt utan att det är för nytt. Eftersom det varken stämmer med Bibeln eller erfarenheten skapar det onödig splittring och förvirring.

Sven Reichmann som själv tidigare samarbetade med trosförkunnare redovisar en biblisk prövning med utblickar mot egna erfarenheter."

INNEHÅLL

 1. Egna erfarenheter
 2. Född på nytt
 3. "Tron är nu"
 4. Guds tro
 5. Kunskap och profetia
 6. Falska uppenbarelser
 7. Makten och härligheten
 8. Barnsnödsbön
 9. Jesus i dödsriket
 10. Tjusningen
 11. En liten saga
 12. Ett styckverk
 13. Charisma
 14. I Kristus
 15. Saliga de fattiga
 16. Litteratur

LÄS / LADDA HEM BOKEN VIA DENNA LÄNK (högerklicka för att ladda hem)

Har du Windows behöver du Acrobat Reader för att kunna läsa detta PDF-dokument. Du kan hämta hem och installera Acrobat Reader via denna sida: https://get.adobe.com/reader/otherversions

Ett bra alternativ till Acrobat kan vara PDF-XChange Viewer (gäller för Windows). Den tar mindre plats och är rappare. Du kan ladda ner den via denna sida: https://www.pdf-xchange.com